ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

Στο παρόν ιστολόγιο υπάρχουν προσβλητικές εκφράσεις για κολλημένους κάθε ηλικίας.
Επίσης το παρόν ΔΕΝ είναι "ενημερωτικό blog" αλλά σκέτο blog.
Οι συντάκτες του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των υπερσυνδέσμων που είναι αναρτημενοι.
Δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων που γίνονται από τρίτους στα άρθρα του παρόντος.
Τα σχόλια δεν φιλτράρονται και ο καθείς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα,εκτός και αν αλλάξουμε γνώμη.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο στα ΓΡΕΒΕΝΑ υπάρχουνε γιατί δεν έχει τρένο

Καλος ηρθατε στα Γρεβενα

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, η αρχαιότερη Απολλώνια ελληνική Γιορτή

Καρναβάλι - η μεγάλη αυτή γιορτή της ευθυμίας, της χαράς, του γλεντιού, του χορού, του γέλιου και του έρωτα (της αναγέννησης της φύσης και της γονιμότητας εν τέλει).


-Γρεβενιωτικο Καρναβαλι:
Τις Απόκριες στα Γρεβενά, τρία
μερόνυχτα κρατούν οι ξέφρενοι ρυθμοί των χάλκινων και άλλων παραδοσιακών οργάνων με παραδοσιακά συγκροτήματα από την περιοχή και από γειτονικές βαλκανικές χώρες.
Τα «Ανακατωσάρια», όπως λέγεται το Καρναβάλι, περιλαμβάνουν επίσης
βεγγαλικά, φωτιές σε βαρέλια, φανούς, κέφι και χορό.Η διοργάνωση ανήκει στον
δραστήριο Μοτοσικλετιστικό Όμιλο Γρεβενών υπό την αιγίδα του Δήμου, της Νομαρχίας και άλλων τοπικών φορέων. Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων διοργανώνεται επίσης το περίφημο «Μανιταρογλέντι» με μανιταρόπιτες μανιταρόσουπες και άλλες μανιταρολιχουδιές.


-Κοζανιώτικο Καρναβάλι:
Σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας πραγματοποιούνται Αποκριάτικες εκδηλώσεις. Αυτό που γίνεται όμως στην Κοζάνη είναι το κάτι άλλο. Θα πρέπει να το βιώσετε οπωσδήποτε για να αισθανθείτε την ιδιαιτερότητά του! Όσοι (εκτός Κοζάνης) επισκεφθούν την Κοζάνη κατά το
δωδεκαήμερο των εκδηλώσεων, σίγουρα θα ξαναεπισκεφθούν την Κοζάνη και την επόμενη χρονιά για να «χορτάσουν» την Κοζανιώτικη Αποκριά!
Το Κοζανιώτικο Καρναβάλι είναι θεότρελο! Σιούρδο! Η Κοζανιώτικη ντοπιολαλιά βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και αυτό είναι το στοιχείο που την διαφοροποιεί από τις αποκριάτικες γιορτές στα άλλα μέρη της Χώρας μας.

- Πατρινό Καρναβάλι:
Ένα ακόμα Πατρινό Καρναβάλι πέρασε στην ιστορία σφραγίζοντας τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας και αποδεικνύοντας περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι η μεγάλη του δύναμη είναι η νεολαία της πόλης , που με το αστείρευτο κέφι, την ανεξάντλητη καρναβαλική διάθεση, την φαντασία και την ευρηματικότητά της άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

- Ξανθιωτικο Καρναβαλι:
Επώνυμοι καλλιτέχνες, ξένα και ντόπια λαογραφικά συγκροτήματα, Παρέλαση Λαογραφίας, με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, απρόσμενα δρώμενα, εικαστικά, θεατρικά, χορευτικά, μουσικά…ένα υπέροχο Καρναβαλικό πανηγύρι που αναβιώνει μνήμες, χαρίζει αναμνήσεις, ζεσταίνει τις ανθρώπινες ψυχές.
Άνθρωποι άγνωστοι μέχρις χτες, χορεύουν αγκαλιασμένοι, ξεδίνουν, γλεντούν, όπως ξέρει να γλεντά και να ζει ο Ξανθιώτικος λαός.
Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές ανακαλούν εικόνες ιστορίας και πολιτισμού με αποκορύφωση την τελευταία Κυριακή του Καρναβαλιού. Ανεπανάληπτη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών με την ιδιαίτερη αισθητική που θαρρείς και είναι πίνακας ζωγραφικής. Εκεί, μικροί και μεγάλοι παρασύρονται μέσα σε χρώματα, ήχους, μυρωδιές σε ένα απίστευτο χορό σάτιρας, αναπαράστασης της μυθολογίας και της ιστορίας του τόπου…
Ο επισκέπτης θα γνωρίσει παράλληλα την Παλιά Πόλη, ένα υπαίθριο μουσείο ιστορίας, αρχιτεκτονικής, πολιτισμού και παράδοσης,
θα γευτεί τους παραδοσιακούς μεζέδες και τα λαχταριστά φημισμένα γλυκά της πόλης και θα διασκεδάσει στα όμορφα νυχτερινά στέκια της πόλης μας.

2 σχόλια:

GReveniotis είπε...

-Diabaste ligo to programa ekdilosewn ths kozanhs:
http://www.apokries-kozanis.gr/index.php k

-Kai sygrinete me to diko mas:
http://www.anakatosaria.gr/2008m/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=4&Itemid=27&limit=4&limitstart=4

-oi soyrdi to sabbato ksekinisan ths ekdiloseis apo ths 18:30 to apogebma,kai emeis apo ths 21:00 legame alla sths 22:00 arxise.
-oi sourdi thn kyriakh ksekinisan ths 11:30 to proi,kai emeis sths 21:00
-oi sourdi thn ka8ara Deftera ksekinisan apo ths 9:00 to proi,kai emeis sths 14:00.

Ante re kai tou xronoy ligo pio arga gia na mporoume na laboyme meros oloi oi Grebeniotes.

Ανώνυμος είπε...

NEO BLOG GIA TON PYRSO gate2.blogspot.com

clocks Grevena

Copyright:anakatosouras

anakatosouras greveniotis